sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Momentul Potrivit

Momentul Potrivit vine destul de rar. După estimările mele, cam o dată la două sute de ani, asa că nu toată lumea se întâlneste cu el. Momentul Potrivit e atunci când stai atât de bine din punct de vedere spiritual si material încât poti să te apuci în sfârsit de ti-ai dorit dintotdeauna fără să trebuiască să-ti asumi riscuri.

E atunci când ai destui bani pusi deoparte încât poti renunta fără grijă la ce faci acum pentru a face ceva mult mai plăcut, dar din care nu stii dacă o să poti face alti bani. E atunci când esti pregătit emotional pentru o nouă relatie sau pentru a o lua cu totul de la capăt, în alt oras, în altă tară, în altă lume. E atunci când ai învătat destule, profesional vorbind, încât să treci la nivelul următor. E atunci când toată lumea va fi fericită si relaxată, ca să nu trebuiască să superi pe nimeni cu anuntul tău, cu decizia ta. Momentul potrivit e când toate cele de mai sus, plus alte câteva cerinte - personalizabile, sunt îndeplinite simultan. Norocosii care au parte de sinergia asta confortabilă sunt destul de putini, dar cei mai multi dintre ei reusesc în tot ce întreprind.

Doar că sunt putini. De fapt, atât sunt de putini norocosii ăstia încât eu, de exemplu, nu am cunoscut niciunul niciodată. Am cunoscut însă pe altii, din altă categorie de norocosi, care au avut pur si simplu puterea de a trece la treabă. Ei mi-au părut dintotdeauna – nu naivi, cum îi crede lumea – ci mai realisti decât toti ceilalti.